top of page

Å kjenne etter.


Om du er tilbake på jobb eller fremdeles er på ferie, er det fint å ta et øyeblikk og kjenne etter: hvordan du har det, hvordan er det å være deg og være tilstede der du er akkurat nå.

Vi er ofte opptatt av andre eller annet, som familie, jobb, pc eller telefon og vi rekker ikke helt og se oss selv, blir tatt med inn i hverdagen. Stress er en utfordring for mange av oss, og langvarig stress kan resultere i utbrenthet, angst og depresjoner.

Jeg har tenk på dette ofte i det siste, hvordan jeg føler at dagene bare flyr, jeg er heller ikke alltid like bevisst på hva som kan påvirke negativt stress, hvor tilgjengelige jeg/vi må være i hverdagen.

Tidligere i sommer gikk jeg en tur i skogen - først snakket jeg i mobilen, så sjekket e-post og oppdaget at jeg overhode ikke var tilstede der jeg var.

Jeg stoppet pustet ut og tenkte, jeg må starte denne turen på nytt – sto litt stille – lukket øynene og lyttet til lydene i skogen før jeg gikk videre. Kjente hvordan det føles når bena traff bakken, vinden som blåser og solen som treffer ansiktet.

Å kjenne etter – Hvis vi er stresset på jobb, er bekymret for fremtiden, har prosjekter som opptar tankene eller bare ikke er tilstede, er det fint å finne teknikker som forankrer oss i nuet. En gåtur i skogen kan være en gylden anledning til å nyte nuet - fysisk aktivitet er i tillegg en anbefalt selvhjelpform for psykisk helse.

Som gestaltterapeut er jeg opptatt av å ta med klienten inn i nuet – Få perspektiv på tilværelsen og innse at vi alle er et produkt av vår fortid, men kan endre på vår fremtid ved å bli klar over hvordan vi gjør det i dag. Det handler om å se seg selv der man er. Her og nå.

TerapeutHuset

Utvalgt innlegg

Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page