Sommer og forventninger

June 28, 2016

Sommerferie! Ah!

 

Et ord ladet med forventninger. Endelig litt tid, tid til å slappe av, senke skuldrene, tid til hverandre, tid til å gjøre alt vi ellers ikke får gjort, være med familien, oppleve nye ting, sole, bade, sove…Uansett hva ferien betyr for deg, er det nok knyttet en hel rekke forventninger til den hellige ferien. Sommerferien er ikke sjelden årets høydepunkt, tiden da alt skal klaffe og vi skal nyte livet til det fulle. Kanskje har vi et mentalt bilde av oss selv løpende lykkelige på stranden mens solen skinner og vi ler høyt?

 

Og så er det jo slik, at virkeligheten ikke alltid lever opp til idealet. Det regner. Vi har fortsatt vondt i hodet selv om det er ferie. Barna krangler. Vonde følelser forsvinner ikke nødvendigvis i solen. Kanskje problemene blir enda tydeligere nettopp i ferien.

 

I tillegg kan disse forventningene volde oss mer problemer enn vi tenker. Når vi har høye eller kanskje urealistiske forventninger, er det lett at vi blir skuffet. Eller at vi stresser for å få ferien akkurat slik den BURDE være. Kjenner du deg igjen i det?

 

 

Har du tenkt over hva du forventer av ferien? Har dere tatt en runde i familien? Kanskje må noen av forventingene justeres? Senkes? Legges vekk? Kanskje kan det hjelpe å bli litt mer klar over hva du ønsker deg og hva du faktisk trenger i ferien?

 

Et tips er å forsøke å ta opplevelsene som de kommer, og ikke måle øyeblikkene opp mot hva du så for deg. Ludo i regnet kan også være ganske fint.

 

God sommer og lave skuldre ønskes fra Terapeuthuset

 

 

 

Please reload

Utvalgt innlegg
Siste innlegg

January 11, 2017

December 5, 2016

August 22, 2016

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square